Bedrijfsstrategie, Talent vinden

De 3 voordelen van een managed service provider (MSP) voor een gestroomlijnd HR-proces

18/11/2022
Door bramjan
voordelen-managed-service-provider-hr-proces

De ‘war on talent’ zindert door. Om openstaande vacatures in te vullen én het juiste talent te werven kun je ervoor kiezen om samen te werken met een managed service provider (MSP). Een MSP is een leverancier die organisaties helpt om gespecialiseerd talent te werven, op aanvraag op te schalen, maar ook innovatieve technologieën kan implementeren. Wat de voordelen zijn voor je inhuurproces door samen te werken met een MSP? Dat lees je hier. 

Wat doet een MSP?

Een managed service provider (MSP) kun je zien als een externe partij die bijdraagt aan de groei en succes van je onderneming. Een MSP beheert verschillende elementen in het inhuurproces om bedrijfsprocessen efficiënter te laten verlopen, maar ook om kosten te besparen. De MSP adviseert opdrachtgevers op basis van de organisatiedoelstellingen. Daarnaast is een MSP operationeel verantwoordelijk voor het selecteren van leveranciers van extern personeel (leveranciersbeheer) en het managen (en delen van) het inhuurproces. Denk hierbij aan het uitzetten van vacatures, het on- & offboarden van kandidaten en de inhuuradministratie tot en met de facturatie. Steeds meer organisaties zetten een MSP in voor de werving van tijdelijke arbeidskrachten. Denk hierbij aan freelancers, aannemers, consultants en ander tijdelijk personeel.

Het vereenvoudigen van bedrijfsprocessen

Een MSP vereenvoudigt het inhuurproces. Vanwege de veranderingen op de arbeidsmarkt zijn bij veel organisaties bedrijfsprocessen en structuren niet meegegroeid met een grotere flexibele schil en nieuwe werkverhoudingen. Zo ontstaan diverse werkwijzen en contractvormen. Dit leidt vaak tot administratieve rompslomp met veel facturen en weinig overzicht. Daar bovenop komt de veranderende wetgeving – wet DBA– en organisaties moeten tegen deze uitdagingen opboksen. Een MSP ontzorgt opdrachtgevers en leidt het inhuurproces van extern tijdelijk personeel in de juiste banen.

Stroomlijn het inhuurproces met een MSP: 3 voordelen

Wil je een MSP inschakelen om het inhuurproces van je organisatie te verbeteren? Het levert de volgende voordelen op:

  1. Inhuurstrategie voor de lange termijn. Een MSP heeft als doel om het inhuurprogramma naar een hoger niveau te tillen. Zij biedt specialistische marktkennis, contacten en ervaringen om de inhuur van extern talent makkelijker te maken. Een MSP kan met gemak goede kandidaten leveren. Met een MSP kun je aan het inhuurproces werken voor de lange termijn. Dit komt mede doordat een MSP aan de hand van tools – zoals een Vendor Management Systeem (VMS) – het inhuurproces van begin tot einde kan automatiseren.

2. Procesoptimalisatie. Door samen te werken met een MSP bespaar je kosten op de inhuur. MSP-dienstverleners hebben vaak medewerkers met MSP-ervaring maar ook kennis en inzichten in de arbeidsmarkt, wet- en regelgeving, trends en ontwikkelingen in de sector. Vaak zijn in het eerste jaar de kostenbesparingen al zichtbaar, waarna de MSP een meer strategische rol omarmt om de kwaliteit van het ingehuurde talent en de dienstverlening van de leveranciers te verbeteren. Denk hierbij aan betere budgetcontrole, meer correcte facturen en minder administratief werk, controle functieprofielen, centraal beheren van het inhuurprogramma tot inbreng van kennis en expertise van specialisten.

3.  Maatwerk. Het optimaliseren van een inhuurprogramma blijft altijd maatwerk. MSP-dienstverleners maken daarom een diepgaande analyse van je huidige situatie en wensen. Vervolgens ontwikkelen ze een op maat gemaakt programma en voeren het uit. Per kwartaal wordt de voortgang gerapporteerd en de doelstellingen aangescherpt. Zo kun je effectief samenwerken met een MSP voor de inhuur van extern talent.