Talent vinden

Managed Service Provider: wat is het en wat zijn de voordelen?

02/04/2022
Door Huis van Talent
managed-service-provider

Stroomlijn het inhuurproces met een Managed Service Provider

Door de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt worstelen werkgevers met het aantrekken van het juiste talent voor hun organisatie. Ook de werving van tijdelijk talent is geen makkelijke opgave. Bij de inhuur van tijdelijke werknemers worden werkgevers beperkt door de wet DBA. Organisaties die hulp nodig hebben bij de inhuur van extern talent kunnen een Managed Service Provider (MSP) inschakelen. In dit artikel vertellen we je meer over wat een MSP precies is, en welke voordelen een partnerschap met een MSP oplevert voor organisaties.

Wat is de betekenis van een MSP?

MSP is de afkorting voor Managed Service Provider. Binnen Resource Management wordt deze afkorting gebruikt voor HR-processen. Van interim, detacheren tot ZZP: MSP vormt een overkoepelende term voor alle werkzaamheden rond de werving, selectie en het beheer van tijdelijk personeel door de partij die de MSP verzorgt.

Organisaties die hulp nodig hebben bij de inhuur van extern talent kunnen een Managed Service Provider (MSP) inschakelen.

Wat is een MSP?

Een MSP is een dienstverlener die de opdrachtgever tijdens het inhuurproces ontzorgt. Wanneer organisaties vaak externe, tijdelijke medewerkers inhuren en werken met verschillende leveranciers is er sprake van een versplinterd inhuurproces. Om tijd en energie te besparen kunnen organisaties een externe partij inhuren: de MSP. Wanneer een organisatie een MSP inschakelt dan wordt de MSP verantwoordelijk voor het interne inhuurproces van de organisatie. Een MSP managet en monitort de volgende processen:

  • Het opstellen van een capaciteitsplanning en budgetbewaking
  • Voorselectie en screening van kandidaten
  • Contractbeheer en voldoen aan wet- en regelgeving
  • Leveranciersmanagement
  • On- en offboarding

Kort gezegd: een MSP is verantwoordelijk voor het managen van het inhuurproces van tijdelijke, externe medewerkers. De belangrijkste doelstellingen van een MSP zijn kostenbesparing, procesoptimalisatie en het binden van het beste tijdelijke talent. Een MSP is voor veel organisaties een partner die voor de lange termijn het inhuurproces van externe medewerkers naar een hoger niveau tilt.

De vijf voordelen van een MSP

Een MSP brengt vele voordelen met zich mee. Wij zetten er een aantal op een rij:

1. Gestroomlijnde processen. Vanwege de korte lijnen met partijen op de arbeidsmarkt kan de MSP snel de juiste kandidaten aanspreken. Zo vermindert de MSP de tijd voor inhuur en de lasten voor inhurende managers.

2. Meer inzicht in de externe inhuur. Een MSP heeft inzicht in de markttarieven en de beschikbaarheid van kandidaten, ook van freelancers. Zo kan een MSP organisaties snel helpen met het plaatsen van de juiste mensen op de juiste plek.

3. Continuïteit binnen de personeelswerving van de organisatie. MSP’s hebben een omvangrijk netwerk. Zo kunnen ze doorlopend op zoek gaan naar talent. Een MSP ziet ook toe op het beheer van leveranciers op aandachtspunten die voor een opdrachtgever belangrijk zijn, zoals de kwaliteit van de kandidaten en de reactiesnelheid. Een MSP draagt bij aan de uniformiteit en standaardisatie van het inhuurproces voor een organisatie.

4. Kostenbesparing. Wanneer je een MSP inhuurt dan is de kostenbesparing al snel zichtbaar. Bijvoorbeeld bij het opstellen van meer correcte facturen wat zorgt voor minder administratief werk. Maar ook besparingen door leveranciersmanagement, het automatiseren van delen van het inhuurproces en het centraal beheren van het inhuurprogramma wat HR-managers tijd bespaart.

5. Meer tijd op voor innovatie. Via een MSP wordt extern talent op een specifieke opdracht ingezet binnen de organisatie. Zo ontstaat een mindere grote werkdruk voor medewerkers. Door bijvoorbeeld repetitief IT-werk over te dragen hebben vaste IT-medewerkers meer tijd voor innovatie.