Mobiliteit

Interne mobiliteit stimuleren: 5 tips

03/10/2021
Door Huis van Talent
Active Business Colleagues and the Development of Ideas
Inspire your teams to keep on achieving

Toekomstbestendige organisatie door interne mobiliteit

Wij nemen je mee in de wereld van interne mobiliteit. Wil je jouw organisatie toekomstbestendig maken? Dan is investeren in talent geen overbodige luxe. De krapte op de arbeidsmarkt neemt in diverse sectoren nog altijd toe. Je wilt straks niet op een punt komen dat jouw beste medewerkers vertrekken naar de concurrent terwijl je zelf struggelt om aan goed personeel te komen. Aan de slag dus!

Business is on the up and up

Wat is interne mobiliteit?

Interne mobiliteit gaat over doorstroming van mensen binnen een bedrijf. Dit heeft als grote voordeel dat je talent en kennis binnen de organisatie houdt. Ook speelt interne mobiliteit een grote rol in meer werkgeluk en betrokkenheid en minder ziekteverzuim en verloop onder werknemers. Zij voelen zich beter gewaardeerd als er binnen de organisatie mogelijkheden zijn om hun ambities te vervullen en zichzelf te ontwikkelen. Ze zullen dan ook minder snel uitkijken naar een baan elders.

Interne mobiliteit bevorderen

Wil je je organisatie gezond houden, dan is het opstellen van een intern mobiliteitsplan van belang. Acties waarmee je interne mobiliteit bevordert, zijn onder andere:

1. Focus op kansen

Interne mobiliteit heeft nog niet overal een even goed imago. Teamleiders zien hun beste medewerkers liever niet gaan en het wordt soms nog een beetje gezien als het ene ‘gat’ met het andere opvullen. Laat dus vooral zien welke kansen interne mobiliteit biedt en communiceer dit ook naar alle afdelingen en medewerkers.

2. Zorg voor voldoende training en coaching

Het aanbieden van scholing, training en coaching van medewerkers zorgt voor een flexibelere organisatie van binnenuit waardoor vacatures ook makkelijker ingevuld kunnen worden.

3. Stimuleer intern solliciteren

Creëer een intern vacatureplatform en geef bestaande medewerkers de kans om met voorrang te solliciteren.

4. Zet in op individuele ontwikkelplannen

Houd regelmatig gesprekken met medewerkers over hun persoonlijke ontwikkeling en stel samen met hen een ontwikkelplan op maat op.

5. Rapporteer

Niets is zo belangrijk als het delen van resultaten! Maak voor iedereen binnen de organisatie inzichtelijk wat een intern mobiliteitsplan oplevert. Dit zorgt voor top of mind awareness.